Ripple (XRP) Nedir?

02.07.2022
31
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-

Ripple, küresel bir yerleşim ağı olarak hareket etmek istiyor ve bu nedenle de bankalar, ödeme sağlayıcıları ve diğer finans kurumlarıyla işbirliği içinde çalışıyor.

Ripple (XRP) Nedir?

Ripple ( XRP ) kripto sanal para birimi olarak işlem görse de aslında bir çok dijital paranın aksine merkezi olan bir sanal paradır. Yani bir şirket tarafından yönetilmektedir. Ripple, 2012 yılında Chris Larsen ve Jed McCaleb tarafından yapıldı. Büyük miktarlardaki paraların transferinin hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleşmesini hedefleyen sistem Bitcoin ve Ethereum’dan sonra dünyada kripto para borsasındaki en çok tercih edilen bir dijital para haline dönüştü.

Ripple Nasıl Çalışıyor ?

Dünyamızda bilinen ve işlev gören dijital paraların madenciliği yapılarak üretilse de Ripple (XRP) için bu durum söz konusu değildir ve herhangi bir şekilde madenciliği yapılmamaktadır. Yani bu para birimi blockchain tabanına kayıtlı fakat Ripple Labs firması tarafından üretilerek piyasaya dağıtılmaktadır.  

Ayrıca Ripple blockchain teknolojisine yeni bir boyut kazandırmış ve kullanıcıları tarafından uluslararası alım/satım noktasında hızlı güvenilir transferler yapmasına olanak sağlamıştır. Bitcoin ve diğer kripto paraların aksine Ripple, belirli aralıklarla üretilerek piyasaya sürülmektedir.

Ripple Bitcoin’den Daha mı Eski ?

Ripple şirketi Bitcoin’in üretilmesinden daha eski olduğu için bu şekilde bir söylenti mevcut fakat %100 doğru ve kanıtlanmış bir sonuç bulunmuyor.

Ripple şirketi dijital para ekosistemine farklı bir bakış açısı ile bakıyor, mevcutta kullanılan banka işlemlerin yetersiz olmasını ve bu noktada finansal özgürlükleri iyileştirmeye odaklanıyor. Ripple bu vizyonu dünya çapında düşük maliyetlerle transferleri hızlı ve güvenilir yapmak !

Günümüzde bir çok ulusal banka ve firma ile anlaşan Ripple Labs, düşük maliyetlerle para transferlerini dünyadaki her noktaya 4 saniye gibi kısa sürede gerçekleştiriyor. Bu yüzden Ripple diğer kripto para birimlerinden ayıran en büyük avantajı ortaya çıkarmış oluyor !

Ripple küresel olarak hareket etmek istiyor ! Bu yüzden bankalar, ödeme sağlayıcıları ve diğer finans kuruluşları ile işbirliği içinde çalışmalar yapıyor.

Ripple Nasıl alınır ?

Bu para birimini dijital ortamlarda yer alan kripto para borsaları üzerinden satın alabilirsiniz. Türkiye’de ekstra XRP/TRY olarak da Türk Lirası üzerinden işlem yapılması mümkündür.  

Ripple Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ?

XRP nedir ?

Xrp, Ripple Labs şirketinin kripto para birimidir.

Ripple Net nedir ?

Uluslar arası para gönderimi yapmak için kullanılan Ripple firması tarafından geliştirilmiş ağdır.

XRP Coin Ne Kadar Üretildi ?

Xrp coin, 100 milyarlık bir arza sahiptir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.