NEO Nedir?

19.07.2022
8
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-

NEO, klasik bilinen kripto para birimlerinin sıklıkla kullandığı Proof of Work isimli logaritmaya sahip değildir. Bu sistemin yerine dbFT yani Delegated Byzantine Fault Tolerance isimli sisteme sahiptir.

NEO Nedir?

2014 yılında Antshares olarak Çin merkezli bulunan bu kripto para birimi, 2017 yılında NEO ismini alarak markalaşma yolunda hızlı adımlar atmış bir birimdir. OnChain isimli firmanın desteği ile açılmış olan bu para birimi Çin’in Ethereum kripto parası olarak bilinir. Kısa süre içerisinde kripto paralar içerisinde hızlı artan arza ve hacme sahip olmuştur.

NEO Nasıl Çalışır?

NEO, klasik bilinen kripto para birimlerinin sıklıkla kullandığı Proof of Work isimli logaritmaya sahip değildir. Bu sistemin yerine dbFT yani Delegated Byzantine Fault Tolerance isimli sisteme sahiptir.

Bu kripto para birimi için yatırımcıların bir profil oluşturması gerekir. Bu profil içerisinde ise kimlik onayının yapılması gibi bazı önemli adımlar bulunuyor. Kimliği doğrulanmamış kişiler bu para biriminden yararlanamayacaktır.

Kendine özel sistemine bakıldığında yatırımcılar eğer bu kripto para birimini satın alır ise ödül olarak GAS alırsınız. Her yeni bir blok için GAS üretilir ve üretilen limite göre para biriminde artış yaşanır.

NEO Avantajları Nelerdir?

Bu para biriminin avantajlarına baktığımız zaman şu durumlardan bahsetmemiz mümkün olacaktır;

  • Firmanın akıllı ekonomi özelliği bulunuyor. Bu ekonomi sistemi sayesinde dijital varlıklar, akıllı sözleşmeler ve dijital kimlikler bir arada tutulur.
  • Dijital kimlik içerisinde açık anahtar yapısı sistemi tarafından desteklenir ve varlık ya da kişilerin kaydedilmesini sağlar.
  • Akıllı sözleşmeler içerisinde ise tüm altyapının karşılıklı olarak belirli hizmetlerde olması için dijital sözleşmeler oluşturulur.
  • NEO varlık eşleştirmesi olan GAS sayesinde bu kripto para birimine sahip olacak olan kişiler önden bir temettü alacaktır.
  • Teknik avantajlarının yanında sürekli olarak güncelleniyor olması ve kendine özel bir sisteme sahip olması da avantaj olarak değerlendirilecek bir durumdur.

NEO Gelecekte Artar Mı?

Kripto paralar ile işlem yaparken en önemli konu bu para birimlerinin ileride değerlenecek olmasıdır. Değerlenen bir para birimi sayesinde çok yüksek kazançlar elde edilmesi mümkündür.

Ger geçen gün özel olarak projeleri ve güncellemeleri yapılan bu para biriminin genel durumuna baktığımızda ilk kurulduğu zamandan beri yükseliş yaşadığını görüyoruz. Tüm dünya üzerinde tercih edilen bu para birimini ise saklamanıza yönelik ekstra kazanç elde edebilirsiniz.

Son zamanlarda yükselen GAS fiyatları sayesinde çok daha avantajlı bir konuma geldi denilebilir. Kripto paralar içerisinde birçok dijital ve güvenlikli sistemi olan bu para biriminin ileride çok daha yüksek bir konuma geleceği söylenebilir. Yani yatırım için değerlendirilebilecek para birimlerinden biridir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.