Dogecoin (DOGE) Nedir?

07.07.2022
23
Okuma Süresi: 5 dakika
A+
A-

Birçok yatırımcı tarafından tercih edilen bu coin türü gittikçe daha popüler bir hale geliyor.

Dogecoin (DOGE) Nedir?

2013 yılının son aylarında dijital borsa içerisinde yerini almış olan Dogecoin günümüzde en çok bilinen kripto para birimleri içerisinde yer alan bir para birimidir. Shiba Inu köpek cinsine atıfta bulunan bu para birimi özellikle son yıllarda büyük bir artışa geçti. Elon Musk açıklamaları ile de iyice popüler olan bu para birimi günümüzde sıklıkla tercih ediliyor.

Dogecoin Özellikleri Nelerdir?

Dogecoin özellikleri nelerdir incelediğimizde karşımıza çıkan tablo şu şekilde oluyor;

  • Kolay erişilebilir ve kendine ait bir tarza sahip olan, samimi bir görünüm oluşturan kripto para birimidir.
  • Son yıllarda sahip olduğu piyasaya bakıldığı zaman hem aktif hem de büyük topluluklardan birine sahiptir.
  • Enflasyonist yapısı ile sınırlı üretime sahip olamayan bu para birimi zamanla madenciliğinin değerinin artmasına neden olmaz. Uzun ve kısa vadeli yatırımlar için uygun bir sisteme sahiptir.
  • Çok daha popüler yapıya sahip olan bu para birimi günümüzde hem dikkat çekici tasarımı hem de farklı teşvikleri ile sıklıkla kullanılan kripto para birimleri içerisinde yer alıyor. DOGE günümüzde gittikçe büyüyen bir yapıya sahiptir.

Dogecoin Madenciliği

Bitcoin, Litecoin ya da benzeri kripto paralar gibi Dogecoin de madencilik sistemine sahiptir. Bu sistemde 1 blok oluşturulması için yalnızca 1 dakika yeterlidir. Yani madencilik işlemleri çok hızlı bir şekilde yapılır.

Madencilik işlemleri solo ve havuz şeklinde yapılabilir. Solo madencilikte bir kişi tüm madencilik işlemlerini kendi yapar. Elde ettiği kazanç ise kişinin olacaktır.

Havuz sisteminde ise işlemlerin onaylatılıp ödül kazanılması için biri sistem bulunur. Bu sistem içerisinde temel amaç madencilerin güçlerini birleştirmesi ve çok daha hızlı & avantajlı işlemler yapmasını sağlamaktır.

Solo madencilik bekleme süresi ve birim başına düşen üretim açısından uzundur. Havuz madencilikte ise kişilerin belirli bir miktar ödemesi ve elde edilen coinlerin bölüştürülmesinin sağlanmasıdır.

DOGE bu madencilik sistemi ile oldukça ilgi çekici bir yapıya sahiptir.

Dogecoin Genel Piyasa Durumu

Kurulduğu ilk yıllarda beklenen etkiyi alamamış olsa da 2021 yılı ile beraber oldukça geniş bir piyasaya ulaşan Dogecoin, günümüzde avantajlı coinler arasında yer alıyor. Birçok yatırımcı tarafından tercih edilen bu coin türü gittikçe daha popüler bir hale geliyor.

Özellikle Elon Musk tarafından yapılan açıklamalar ve DOGE yapısının samimi olması yatırımcıların bu coinden yana tercih yapmasını sağladı. 4 ay içerisinde tüm değerini 3 katına çıkaran bu kripto para biriminin ilerleyen dönemlerde de dikkat çekici bir hale gelmesi bekleniyor.

Hem uzun vadeli hem de kısa vadeli işlemler için uygun bir yapısı bulunuyor. Bununla beraber bu para biriminin geleceğine ilişkin olumlu açıklamalar yer alıyor.

Dogecoin Nasıl Satın Alınır?

DOGE satın almak isteyen bir kişinin öncelikle dijital borsacılık alanında hizmet sunan ve güvenilir olduğu tescillenmiş olan bir aracı kurum içerisinde hesabının olması gerekir. Bu hesap içerisine ise uygun bir ödeme yöntemi ile para yüklenir.

Bu kripto paranın anlık değerine göre alış işlemi gerçekleştirebilirsiniz. TL olarak yaptığınız yatırımı bu kripto para birimine çevirebilirsiniz. Yaşanan kur değişimlerinde ise kar elde edecek pozisyonları yakalayabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.